Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Το βιβλίο μου, όταν πονάει μια ψυχή, στο περιοδικό boxtv.gr

Ιλιάνα Βολανάκη | “Όταν πονάει μια ψυχή της”

Μυθιστόρημα.

Η ψυχή της γυναίκας.. Λένε, μοιάζει με λουλούδι. Μόνο πού δεν διευκρινίζετε: τι ακριβώς λουλούδι είναι. Η Μελίνα, έρχεται σε σύγκρουση συναισθημάτων, αρνείται να παραδεχτεί πώς επέλεξε έναν συμβατικό- πλούσιο γάμο. Θέλει. να ζήσει. να διεκδικήσει ξανά τη ζωή της. Βαρέθηκε. να ζει με έναν άνδρα πού επιστρέφει κουρασμένος και κοιτάζει συνεχώς τηλεόραση. δίχως να την υπολογίζει. Έτσι, βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά του Δήμου.


Δήμος. Πανδρεμένος. Ήθελε να ανέβει τη σκάλα της ζωής. Έζησε αρκετές περιπέτειες. Υποτίμησε τη δύναμη της γυναίκας του. Την πανδρεύτηκε για τα λεφτά της, το κύρος της. Έμεινε, όμως, μόνος..

Τζέσικα – Ευγενία. Κάποτε γεύτηκε την ευτυχία του έρωτα και του γάμου. Διάσημη συγγραφέας. εξαιτίας της μελαγχολίας της.

Άρης. Εξαιρετικός επιστήμων. Μόνο πού έπεσε στη παγίδα και ξέφυγε από τον έλεγχο του πιοτού. Γιατί; Η ζωή είναι στιγμές και μια λάθος εκτίμηση, σκοτώνει.

Ναντίνα. Έκανε τα πάντα, όταν ήρθε από το χωριό της, ώστε να κρατηθεί στις πίστες των τραγουδιών. Η αδερφή της, Τζέσικα – Ευγενία. Της παρέδωσε τον Μηνά. Τον νόμιμο σύζυγό της.

Μηνάς. Πλήρωσε την παρανομία του, με το τίμημα της ζωής.

Δάντης. Ευθύνεται για τον θάνατο της γυναίκας του και για την παραμονή της μάνας του σε μοναστήρι.

Τόσες ιστορίες, μπλεγμένες η μία πάνω στην άλλη. Τόσοι άνθρωποι, προσπαθούν να διεκδικήσουν την ευτυχία, σε οποιαδήποτε μορφή της.

Η Μελίνα, ο Άρης, η Ναντίνα. Κι όχι, μόνο, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διεκδίκηση της ανθρώπινης ύπαρξης. – Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις bookstars.

Λίγα λόγια, για τη συγγραφέα – Ιλιάνα Βολανάκη :

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Στέλεχος Τραπεζικών Εργασιών, και έκανε τις πρώτες τις συγγραφικές απόπειρες στις κόλλες των οικονομικών της βιβλίων. Ασχολείται με τη ζωγραφική, έχοντας εκθέσεις στο ενεργητικό της, ήταν ραδιοφωνική παραγωγός στον άνεμο 9,37, γράφεισε τοπική εφημερίδα της Πάτρας, στη Freepen.gr, Βασικό Μέτοχο, Palmografo.com, lefkadanet, Βήμα της γυναίκας και ελεύθερη ζώνη. Επίσης, είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου.

Άλλα βιβλία της.

«Η μελαγχολία της νύχτας», «Λευκά περιστέρια», «Το κέντημα του δράκου».

Πηγή