Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

 Διαβάστε ένα κομμάτι του βιβλίου μου, όταν πονάει μια ψυχή.

Αλήθεια; Πού στηρίζεται μια σχέση; Πρέπει να λέει, ο άνδρας σου, τη λέξη: σε αγαπώ; Ή να στην αποδεικνύει με πράξεις; Σφήνωσε, η σκέψη στο μυαλό της. Δέχτηκε χωρίς να σκεφτεί τι είδους ζωή της υποσχόταν αυτή η ένωση…
Ένωση; Γέλασε, με τη ψυχή της. Ποια είναι η σημασία της; Όλα όσα σου επιβάλουν; Σταμάτησε το γέλιο. Ήπιε μια γουλιά καφέ και αναστέναξε. Σταμάτησε τη δουλειά της, γιατί ο Άρης, ήθελε παραδοσιακή οικογένεια, και επιπλέον έβγαζε αρκετά λεφτά ο ίδιος για να τους συντηρεί. Έτσι, όριζε, μάλιστα, ο νόμος της οικογένειάς του, ο νόμος στο πατρικό του.
Από το μυαλό της, πέρασε η μέρα του γάμου της. Φορώντας, άσπρο νυφικό, παραπλανημένη από το μύθο ενός: καλού- συμβατικού- γάμου, κατάλαβε το λάθος της.
Η ζωή της, μετά το γάμο, έγινε ρουτίνα.
Μαζί με την πεθερά της, έβαλε το νυφικό, πάλι, στο κουτί και το έδωσε πίσω στο μαγαζί. Τα λουλούδια της ανθοδέσμης, μαράθηκαν και αυτά, μετά από μια εβδομάδα. Τα ρύζια- πού είχαν κολλήσει στα μαλλιά της, εξαιτίας της υπερβολικής λακ- έφυγαν με τη βοήθεια του λουσίματος με άφθονο χλιαρό νερό- συμβουλή της μάνας της.
Δυστυχώς, η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο. Μέχρι και το σπίτι τους έμοιαζε, πια, με ξενοδοχείο. Ελάχιστες οι ώρες πού έβλεπε τον Άρη- ακόμα, κι όταν έπινε, αργούσε να επιστρέψει. Έφθασαν σε σημείο, να μην έχουν τι να πουν, με αποτέλεσμα, η σιωπή τους, να καλύπτεται από την τηλεόραση.
Δεν άντεχε, άλλο.
Έβαλε τις φωνές. Θυμήθηκε τον άνδρα του λούνα παρκ. Ανατρίχιασε. Ήθελε- χρειαζόταν- μια αλλαγή στη ζωή της.
(από το βιβλίο μου- όταν πονάει μια ψυχή- εκδόσεις bookstars, πού γνώρισε επιτυχία από τη πρώτη μέρα, κιόλας, κυκλοφορίας του. Σας ευχαριστώ!)