Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

http://lefkadanet.blogspot.gr/2013/04/blog-post_3661.html

Διαβάστε ένα άρθρο μου στο μπλογκ lefkadanetΕμβολιασμός και στείρωση αδέσποτων στην Άρτα

Αρθρο της Ηλιάνας ΒολονάκηΕμβολιασμός και στείρωση αδέσποτων  στην Άρτα

 Στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του  Δήμου Αρταίων και κτηνιάτρων της πόλης, ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Απριλίου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η διαδικασία στείρωσης ενός μεγάλου αριθμού θηλυκών αδέσποτων σκύλων που υπάρχουν στην πόλη της Άρτας και η οποία είναι απαραίτητη ενόψει της περιόδου αναπαραγωγής τους για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας.

Στόχος είναι η μείωση της εξάπλωσης των πληθυσμών των αδέσποτων και η περισυλλογή των ζώων θα γίνει με τη βοήθεια εθελοντών και μελών του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας.

Μάλιστα, φέτος, θα επικεντρωθούν περισσότερο στον αντιλυσσικό εμβολιασμό, όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού αδέσποτων ζώων, λόγω του κινδύνου επανεμφάνισης λύσσας.

Τα στειρωμένα ζώα θα έχουν χαρακτηριστική σήμανση, τσιπάκι και θα είναι αποπερατωμένα  και έτοιμα να δοθούν για υιοθεσία.

Το μέτρο  αυτό επιλέχθηκε ως η πιο ενδεδειγμένη λύση δεδομένης της δύσκολης οικονομικής  συγκυρίας και του ότι τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν για την άμεση κατασκευή καταφυγίου.

Βέβαια, αξίζει να επισημανθεί, πώς όσοι φιλόζωοι και εθελοντές είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν με την παρουσία τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δήμου και το Φιλοζωικό σωματείο Άρτας.

Ηλιάνα  Βολονάκη