Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013Στο Βασικό Μέτοχο πού κυκλοφορεί- του Μαρτίου- μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξή μου, στον εκδότη της εφημερίδας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, από καρδιάς!

Βασικός Μέτοχος, Μαρτίου 2013 ΠΕΡ.ΟΔΟΣ ΑΡΤΑ 15νθημερη εφημερίδα

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα, να πάρω συνέντευξη από την γνωστή συγγραφέα Ηλιάνα Βολονάκη με τις πολλές λογοτεχνικές επιτυχίες στο ενεργητικό της, όπως: Τα λευκά περιστέρια, η Μελαγχολία της νύχτας, το κέντημα του δράκου. Πάνω από όλα όμως μου έκανε εντύπωση ο άψογος χαρακτήρας της και η αλήθεια στα λεγόμενά της.
Δίνει αξίες στους συνανθρώπους της και προσπαθεί μέσα από τα έργα της να προβάλει γεγονότα πού συνέβησαν, έτσι ώστε, όχι, μόνο, να μας κρατήσει απλά συντροφιά το έργο της. αλλά να μάθουμε μέσα από τα λάθη μας και τις κακουχίες , να βρίσκουμε καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους διαφυγής από την καθημερινότητα.
Μια γυναίκα πού η ζωή της, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα κατάφερε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Γιατί πολύ απλά τα πίστευε, τα αγαπούσε και δεν τα εγκατέλειψε ποτέ της.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μαρούσι Αττικής. Τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, τα έζησε στην Ηλιούπολη Αττικής, όπου εκεί εργάζονταν η μητέρα της.
Πέρασε στην Αλεξανδρούπολη, ως νηπιαγωγός. Φυσικά, δεν πήγε και γράφθηκε σε μια σχολή στην Αθήνα. Για καλή της τύχη, μόλις τελείωσε τις σπουδές της, βρήκε δουλειά ως σχολικός συνοδός σε παιδικό σταθμό για δυο χρόνια. Και όταν, την απέλυσαν , έχασε την γη κάτω από τα πόδια της. Τότε πήρε την απόφαση, να μετακομίσει μια και καλή στο Μεσολόγγι και να αφοσιωθεί στα βιβλία της.
Φυσικά και δεν το μετανιώνει! Η ζωή, στην επαρχία- όπως δηλώνει- είναι ήρεμη, χωρίς την βαβούρα της πόλης. Ξαναβρήκε τον εαυτό της και έχει αρκετό χρόνο ώστε να γράφει.
Θεωρεί τον εαυτό της: Ονειροπόλα, τελειομανής, ανυπόμονη. Αγαπά τα ταξίδια και την ζωγραφική και ότι παρουσιάζει μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής τα έργα της.
Ξεκίνησε τη συγγραφή, από ένα παιδικό στη τηλεόραση, εκεί πού τα μολύβια, οι γόμες, οι κούκλες κτλ, περίμεναν τη νύχτα, για να ξεκινήσουν τις ιστορίες τους.
Γράφει επειδή μέσα από κάθε περιπέτεια γραφής, συμπληρώνει τη δικιά της αυτεπίγνωση. Είναι ειλικρινής, σε αυτό πού κάνει και το υπηρετεί με συνέπεια και πάθος. Έτσι, λοιπόν, δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον εαυτό της ό,τι μπορεί να του προσφέρει μέσω της γραφής ούτε σε όσους θέλουν να την διαβάσουν.
Μια άλλη μεγάλη της αγάπη είναι το ραδιόφωνο. Ήταν για αρκετό διάστημα στον άνεμο 9,37, με την εκπομπή ψιθυρίσματα. Κουτσομπολιά, παρέα με ελληνική μουσική. Η εκπομπή, πήγαινε τόσο καλά και η συνεργασία της με τον διευθυντή του σταθμού, ήταν άψογη. Αλλά το χρονικό διάστημα πού επέλεξε να σταματήσει είχε περιοδείες με παρουσιάσεις των βιβλίων της, οπότε δεν της ήταν εύκολο.