Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013Ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά αναγνώσματα των γυναικών- αλλά και σε εμένα- ήταν και είναι η Πολυάννα της Eleanor Porter.
 Τα βιλία με την αξιαγάπητη ηρωίδα είναι τόσο συναρπαστικά ώστε τα διαβάζουν με την ίδια ευχαρίστηση και συγκίνηση τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι. Η Πολυάννα, με την ευθύτητα του χαρακτήρα της και την ανεξάντλητη ζωντάνια της, κατορθώνει να περάσει ένα σωρό μηνύματα στους γύρω της, μαθαίνοντάς τους να 'ναι αισιόδοξοι και χαρούμενοι ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα. Το όνειρο της Πολυάννας είναι να βασιλεύει παντού η ευτυχία, τόσο στους γείτονές της, όσο και στους φίλους της. Υπάρχουν άνθρωποι που ελπίζουν πως "όλα θα πάνε καλά". Η Πολυάννα, όμως, ρίχνεται στον αγώνα και φροντίζει ώστε όλα να πάνε καλά!Η Πολυάννα, ένα ορφανό κοριτσάκι, πηγαίνει να ζήσει μαζί με τη θεία της Πόλυ. Άμαθη από παιδιά εκείνη, πολύ περισσότερο δε από κοριτσάκια και, μάλιστα, ορφανά, είναι αυστηρή με τη μικρή Πολυάννα και πιστεύει πως τα παιδιά πρέπει να σκληραγωγούνται.
Η Πολυάννα έχει διδαχτεί από μικρή το Παιχνίδι της Χαράς. Ένα τόσο παράξενο παιχνίδι για μικρά κοριτσάκια. Στην πραγματικότητα δεν είναι καν παιχνίδι, είναι στάση και τρόπος ζωής. Το κόλπο είναι να προσπαθείς να βρίσκεις, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου, έναν τρόπο να ανακαλύπτεις αχτίνες φωτός, όταν όλα γύρω είναι σκοτεινά.


Μήπως τελικά μέσα από τις παιδικές ιστορίες- παραμύθια, βρίσκονται οι κρυμμένες αλήθειες της ενήλικης ζωής μας;