Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Έρως Νοσταλγός, βασισμένο στα διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη Έρως ήρως και Η Νοσταλγός

 

 

Το θέατρο Λιθογραφείον και η θεατρική ομάδα Θέατρο Χωρίς Αυλαία παρουσίασε την παράσταση Έρως Νοσταλγός,- ξεκίνησε από 11/2 και μάλιστα η τελευταία παράσταση είναι στις 5 Μαρτίου.

Έρως Νοσταλγός, βασισμένο στα διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη Έρως ήρως και Η Νοσταλγός

 

 

 

 

Το Θέατρο Χωρίς Αυλαία, με έδρα τη Ναύπακτο, λοιπόν, έχει διασκευάσει τα δύο διηγήματα του Σκιαθίτη συγγραφέα σε μία ενιαία θεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική επί σκηνής. 

Η παράσταση βασίζεται στα διηγήματα Παπαδιαμάντη Έρως- ήρως και Η νοσταλγός, δημοσιευμένα λίγους μήνες μετά το Δυστυχώς επτωχεύσαμεν του Τρικούπη.
Σε μιαν Ελλάδα κατεστραμμένη οικονομικά, αλλά ταυτόχρονα και σε μιαν Ελλάδα όπου οι αξίες ορίζουν ακόμα την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων. Ο Γιωργής της Μπούρμπαινας, μεταφέρει με τη βάρκα του την αγαπημένη του στο γάμο της, με τη μητέρα της και με τον γαμβρόν

Τι θα γινόταν αν η Αρχόντω ερχόταν μόνη να τον βρει λίγο νωρίτερα;

Το ένα διήγημα συμπληρώνει το άλλο διαστέλλοντας τις στιγμές της εσωτερικής πάλης των ηρώων. Ένα διαρκές παιχνίδι εναλλαγών , όπου οι ήρωες αφηγούνται το κείμενο και οι αφηγητές γίνονται ρόλοι. 

Η ζωντανή μουσική  υπογραμμίζει τις δικές μας αναμνήσεις απ’ αυτό το ταξίδι, ακολουθώντας την εσωτερική μουσική που είναι διάχυτη στο έργο του Παπαδιαμάντη.

Τι είναι ο Παπαδιαμάντης, λοιπόν;

Σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σιούντα, μουσική επιμέλεια της Μάνια Ασημακοπούλου.

Παίζουν: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου, Δημήτρης Σιούντας
Παίζουν οι μουσικοί: Μάνια Ασημακοπούλου (ούτι, κρουστά, φωνή), Γιώργος Τσιλιγιάννης (κιθάρα, νέι, φωνή)

 

Δείτε φωτογραφίες!

 

 

Έρως Νοσταλγός, βασισμένο στα διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη Έρως ήρως και Η ΝοσταλγόςΈρως Νοσταλγός, βασισμένο στα διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη Έρως ήρως και Η Νοσταλγός