Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Αναγκάστηκε να δεχτεί την πρόταση γάμου, πού της έκανε ο ηλικιωμένος άνδρας!  Αντιμέτωπη με το παρελθόν της, προσπαθεί να κρύψει τα σημάδια ενός  απαγορευμένου- αδερφικού έρωτα και τα χρόνια της φυλακής.
Φοβάται για το μέλλων της κόρης της, για αυτό μεταναστεύει στην Ιταλία! Δυστυχώς έρχεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπη με τον θάνατο! Ψυχής, αισθημάτων, λέξεων…
Ένα μεγάλο μυστικό βγαίνει στην επιφάνεια…  Η Σεμέντα- η τότε αθώα κοπέλα- μεταλλάσσεται σε θηλυκό,  βγάζει νύχια και παλεύει να σπάσει το φράγμα του χρόνου:  να μάθει εάν ισχύει το μυστικό, να μην πληγώσει την κόρη της, να ξεχάσει το διάστημα της φυλακής  και να ζήσει έναν έρωτα.
Ο πιανίστας Ρουστίκος Καλογλού συναντά την Σεμέντα τον καιρό της αθωότητάς της.  Ακολουθώντας τα χνάρια της , σπάζει τα ψυχολογικά της αισθήματα.
Τι συνέβη, άραγε, όταν συναντήθηκαν;  Ποιο μυστικό τους ένωσε;  Η Σεμέντα, πιστεύει πώς είναι ωραίο να ζεις τα θαύματα, σε αντίθεση με τον  Ρουστίκο, ο οποίος πιστεύει  στην φαντασιοπληξία και στην ματαιοδοξία του έρωτα.
Ένας στρατιώτης- αρραβωνιαστικός, μια θεία πού το μόνο πού έχει στο νου της είναι η εκδίκηση, ένας νεαρός- γιος του εισοδηματία και μια νύφη έτοιμη να πεθάνει στην ύπαρξη ενός χαμένου έρωτα.
Πόνος, εκδίκηση, θυμός, φυλακή… Ένα βιβλίο για τη ζωή, την ελπίδα και το θάνατο.


(εκδόσεις bookstars) συγγραφέας- Ηλιάνα Βολονάκη, βιβλίο- το κέντημα του δρακου