Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ 10 ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Ορισμένοι ηγέτες και διάσημοι αναγνωρίζονται μετά θάνατό τους. Οι υπόνοιες για δολοφονίες και τα σενάρια συνωμοσίας οδήγησαν τον Γεσέλ Αραφάτ και του πρώην προέδρου της Τουρκίας '' Οζάλ'' να ζητήσουν εκταφή και εξέταση των σορών τους. 
Ας τους πάρουμε, λοιπόν, με τη σειρά:

1. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ: Πέθανε το 1506 και στη σορό του έγινε εκταφή πολλές φορές.  Έρευνα DNA πού έγινε σε οστά πού βρέθηκαν στον Άγιο Δομίνικο συμπεραίνει πώς πρόκειται για το θαλασσοπόρο πού είχε ταφεί στη Σεβίλη.
2. ΟΛΙΒΕΡ ΚΡΟΜΓΟΥΕΛ: Ο Βρετανός στρατιωτικός και πολιτικός πέθανε το 1658. Με την παλινόρθωση της μοναρχίας, βέβαια, ακολούθησαν η εκταφή αλλά και ο αποκεφαλισμός της σορού του. Το αποτέλεσμα; Το σώμα του κατέληξε σε ένα πηγάδι.
3. ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΠΟΕ: Η σορός της συζύγου του συγγραφέα Εντγκάρ Άλαν Πόε χάθηκε όταν το νεκροταφείο καταστράφηκε. Όταν βρέθηκε, μάλιστα, ενταφιάστηκε εκεί πού ήταν τα οστά του συζύγου της. Δηλαδή; Στην Βαλτιμάρη.4. ΤΖΕΣΕ ΤΖΕΙΜΣ: Ο Αμερικανός γκάνγκστερ λέγεται ότι σκηνοθέτησε το θάνατό του το 1882. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων έκανε εκταφή της σορού του για ταυτοποίηση.


5. ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ: Ο Κουβανός επαναστάτης αιχμαλωτίστηκε και εκτελέστηκε το 1967, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πού κατέληξε η σορός του. Το 1995 αποκαλύφθηκε ότι είχε ταφεί κάτω από ένα διάδρομο απογείωσης.6. ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ: Οι στάχτες της και του συζύγου της μεταφέρθηκαν από ένα μικρό περιφερειακό κοιμητήριο στο Πάνθεον του Παρισιού.7. ΧΑΙΛΕ ΣΕΛΑΣΙΕ: Ο τελευταίος αυτοκράτορας της Αιθιοπίας ανετράπη με πραξικόπημα το 1974 από τον δικατάκτορα Μέγκιστο και δολοφονήθηκε. Η σορός του εντοπίστηκε το 1992 κάτω από μια τουαλέτα του παλατιού.8. ΕΒΙΤΑ ΠΕΡΟΝ: Η βαλσαμωμένη σορός της 33χρονης πρώην κυρίας της Αργεντινής εξαφανίστηκε επί σχεδόν 16 χρόνια. Το 1971, μάλιστα, εντοπίστηκε σε κρύπτη στο Μιλάνο, μεταφέρθηκε στην Ισπανία και κατόπιν στο Μπουένος Άιρες. 9. ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ: Η σορός του διάσημου '' Σαρλό'' κλάπηκε από το κοιμητήριο της πόλης Κορζιέσιρ Βεβέ το 1978. Τρεις μήνες αργότερα, οι δράστες συνελήφθησαν και η σορός επέστρεψε στον τάφο.
10. ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΟΖΑΛ: Η επίσημη έκθεση των ιατροδικαστών του Οζάλ θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο (2012), όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σορό του πρώην προέδρου της Τουρκίας βρέθηκαν τεσσάρων ειδών δηλητήρια.