Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012
Είχα την τύχη να παραβρεθώ στο πολτιστικό σύλλογο << Το Αιτωλικό>> στην Αιτωλοκαρνανία, όπου συζητήθηκε εξ' αρχής η δημιουργία παιδικού θεατρικού τμήματος αλλά και ενηλίκων. Στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα ενός λαογραφικού τμήματος όπου ο καθένας θα μπορεί να ερευνά και να καταγράφει λαογραφικά στοιχεία του τόπου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 
Μέρος στη συζήτηση πήρε και η κινηματογραφική λέσχη, η οποία θα αποτελεί ανοιχτό τμήμα για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, μάλιστα, διαθέτει δάσκαλο ζωγραφικής- χαράκτη- ο οποίος θα λειτουργήσει το εικαστικό τμήμα των ενηλίκων, στο οποίο θα διδάξει ζωγραφική με λάδι. Κάτι πού προσωπικά δεν τόλμησα ποτέ. Τα ακρυλικά χρώματα μου τράβηξαν από την αρχή το ενδιαφέρον. Στεγνώνουν αμέσως και όταν τελειώσεις έναν πίνακα έχεις την δυνατότητα να τον περάσεις με λούστρο. Ναι, όπως το διαβάζετε, με λούστρο άγχρωμο. Δοκιμάστε το!     

Για το τέλος, άφησα τη Δανειστική Βιβλιοθήκη, η οποία απαριθμεί 2.000 τόμους και είναι ανοιχτή για το κοινό, οποιαδήποτε ώρα της μέρας1 Το πρώτο σημείο πού επισκέφθηκα μόλις πάτησα το πόδι μου στο χώρο. Ένα μέρος, όπου οι μαθητές, κυρίως η νέα γενιά, θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει το νου, αλλά κι να βρει τις πληροφορίες πού χρειάζεται για το σχολείο ή σπουδαστήριό της.